Nou cas d’èxit: Girolex aconsegueix l’exoneració de tot el deute a dos dels seus clients

El mes de maig ha sigut un mes de bones notícies per dues famílies que han confiat en els serveis de Girolex i que han vist com podran tornar a començar gràcies a que els seus deutes han sigut exonerats.

En anteriors articles del blog hem explicat que la llei de la segona oportunitat permet que, complint una sèrie de requisits, persones que s’han vist en una situació de sobre endeutament, puguin arribar a ser perdonats del pagament dels esmentats deutes. Concretament, avui us volem fer el detall de dos casos guanyats pel nostre despatx.

El primer es tracta d’una família que va perdre el seu habitatge habitual en un procés d’execució hipotecària per no poder fer front al pagament de la seva hipoteca. Tot i perdre casa seva, li va quedar un deute de més de 70.000 euros que l’entitat bancària li seguia reclamant i que provocava que ambdós tinguessin les seves nòmines embargades. Doncs bé, un cop analitzem l’assumpte, entenem que ambdós poden ser considerats com a deutors de bona fe i es decideix presentar el concurs de persona física per arribar a l’exoneració del deute. Finalment, el passat 8 de maig de 2023, el Jutjat Mercantil nº1 de girona, va dictar una interlocutòria on donava per acabat el concurs i exonerava aquesta família de tots els seus deutes.

El segon cas, es tracta d’una parella que va veure com el seu negoci d’hoteleria va fer fallida com a conseqüència de la crisis sanitària de la Covid-19. L’esmentada fallida no només va provocar el tancament de l’hotel sinó que, a més, ambdós van arrossegar diferents deutes amb entitats bancàries que no van poder pagar i que els van portar a la insolvència personal. De la mateixa manera que el cas anterior, es va presentar un concurs de persona física i, el passat 9 de maig, el Jutjat Mercantil nº1 de Girona va dictar una interlocutòria on els exonerava de tots els seus deutes.

Així doncs, gràcies a l’estratègia i la tasca realitzada pel departament concursal de Girolex, aquestes dues famílies poden tornar a començar sense cap deute.

Tal i com es va indicar en un article anterior, des de l’any 2015, existeix a Espanya un mecanisme legal que ofereix als particulars la possibilitat de superar una mala situació econòmica a través del benefici d’exoneració, que permet que determinats crèdits s’extingeixin i el deutor pugui iniciar de nou la seva activitat professional.

L’esmentat mecanisme va ser introduït pel Real Decret 1/2015 de 27 de febrer i és el que es coneix com la “Llei de la Segona oportunitat”.

L’objectiu de la llei és donar a les persones físiques sobre endeutades una segona oportunitat per poder emprendre de nou o començar de zero, malgrat trobar-se en una situació d’insolvència empreserial o personal.

En conclusió, després de passar per enormes dificultats personals, ambdós clients es troben que poden tornar a començar de nou iniciant, sense deutes, els seus projectes personals i empresarials.

T’HAS TROBAT EN UN CAS SIMILAR? ET PODEM AJUDAR?

Val a dir que no totes les situacions son susceptibles de ser sotmeses a la llei de la segona oportunitat, i és per això que cal un bon assessorament previ per tal d’afrontar el procés amb garantia, en tant que no tots els deutes són exonerables i cal tenir en compte situacions diverses com, per exemple, si existeixen avaladors amb patrimoni. L’absència d’un bon assessorament pot compartar que s’iniciï un procés que no té marxa enrere i que pot provocar conseqüències molt perjudicials.

És per això que ens posem a la vostra disposició per qualsevol consulta o aclariment al respecte. Estarem encantats de poder ajudar-te i donar-te la tranquil·litat que et mereixes.dolor. dolor sem, eget dictum diam ut