CAS D’ÈXIT: Clienta afectada per una artritis reumatoide que és declarada en situació d’incapacitat permanent.

El passat 5 de gener de 2022 el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ens va notificar la sentència que estimava el nostre recurs, tot revocant la sentència d’un Jutjat Social de Girona i concedint la declaració d’Incapacitat Permanent Total a la nostra clienta.

Els fets han estat els següents:

La nostra clienta va ser diagnosticada l’any 2015 d’artritis Reumatoide. Dita malaltia li provoca brots continuats de dolor intens que l’afecten a les articulacions, espatlles, turmells, columna cervical i lumbar. Tanmateix, i com a conseqüència de l’Artritis, va patir una “Estenosis Mitral Severa amb insuficiència cardíaca” que li provoca una major pressió articular.

Les anteriors lesions li ocasionen importants limitacions funcionals que es poden resumir en: pèrdua de la capacitat deambulatòria, impossibilitat de carregar pesos, fatiga, impossibilitat de mantenir postures forçades i la realització de determinats moviments repetitius.

La professió habitual de la nostra clienta era la de cambrera de pisos i, per tant, ha de realitzar tasques amb càrrega física, biomecànica i de deambulació.

Un cop valorada la situació i amb l’ajuda d’un informe pericial realitzat per un especialista en la valoració del dany, GIROLEX va sol·licitar a la Seguretat Social la declaració d’incapacitat Permanent Total per la professió habitual. L’INSS li va denegar sense cap justificació i vam interposar la corresponent demanda laboral.

El Jutjat social de Girona no va estimar que hi hagués suficient per declarar a la treballadora en situació d’Incapacitat Permanent i ens va desestimar la demanda. No obstant, entenen que la mateixa no era ajustada a Dret vam interposar el corresponent recurs i, finalment, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ens va donar la raó.

El TSJ va considerar que amb el quadre patològic que hem descrit, a això que ens posem a la vostraés bastant clar que la nostra clienta està incapacitada per a desenvolupar totes les funcions o les més importants de la seva professió habitual, amb mínima eficàcia, rendibilitat i rellevància econòmica, tenint les mateixes una perspectiva previsiblement irreversible i definitiva, motiu pel qual va estimar íntegrament el recurs de suplicació i va revocar la sentència del Jutjat, tot reconeixent el dret a percebre la corresponent pensió mensual incrementada en el 20% de la base.

Tot i que ha estat un camí dur i llarg, finalment la nostre clienta ha vist com se li ha reconegut la incapacitat i se li ha concedit una pensió mensual vitalícia.

 

T’has trobat en un cas similar? Et podem ajudar?

 

Val a dir que no totes les situacions són iguals i que cal un bon assessorament previ per tal d’afrontar el procés amb garantia, ja que únicament aquelles malalties que limitin total o absolutament a la persona treballadora i la deixin sense capacitat residual per treballar en la seva professió habitual o en qualsevol professió, poden ser tributàries d’una incapacitat permanent en algun dels seus graus.

És per això que ens posem a la vostra disposició per a qualsevol consulta o aclariment al respecte. Estarem encantats de poder ajudar-te i donar-te la tranquil·litat que et mereixes.

 

 

 libero id risus adipiscing ultricies mattis consequat. venenatis massa venenatis,