Com reclamar contra les companyies de llum i gas en cas que t’acusin d’haver manipulat els comptadors

Arrel del Real Decret dictat pel Govern l’any 2013 per incentivar a les companyies distribuïdores d’electricitat a  perseguir el creixent frau dels comptadors, molts consumidors i usuaris han vist vulnerats els seus drets i han estat acusats de manipulació de comptadors amb mètodes totalment il·legals i fraudulents.

Tot s’inicia amb una visita d’inspecció sense previ avís al titular on, si es detecta una suposada manipulació, els propis operaris de les companyies procedeixen a corregir la manipulació o canvien sense més el comptador, retirant el vell. D’aquesta manera, es dona per suposat que l’usuari és culpable i se’l priva de poder provar la seva innocència amb la qual cosa, les distribuïdores s’erigeixen en Jutge i part en contra dels principis més elementals de la justícia.

La primera notícia que tenen els usuaris és a través d’una carta ordinària avisant de l’anomalia detectada, acompanyant una nova factura de consum estimat aplicant el barems màxims sota l’amenaça de tall en el subministrament en cas d’impagament. A l’estimar l’energia consumida, les distribuïdores vulneren la Llei de Protecció dels Consumidors al no ajustar-se els seus càlculs al perjudici real ocasionat.

Si t’has vist involucrat en un cas com el que t’exposem, les recomanacions a seguir són les següents:

   • Pagar el rebut amb o sense aplaçament per evitar el tall del subministre.
   • Demanar l’informe d’inspecció emès per la companyia i revisar que compleixi amb tots els requisits legals.
   • En el cas que l’informe sigui correcte, buscar factures anteriors per rebatre la quantificació de la factura estimada.
   • Reclami contra la distribuïdora a través d’un full oficial de reclamació.
   • Si no responen favorablement a la seva reclamació, presenti una demanda contra l’empresa.

 

En aquest últim supòsit, li recomanem que contacti amb un advocat especialista en la matèria que el pugui assessorar sobre com tramitar la reclamació per compte propi en el cas que la llei ho permeti o perquè directament li tramiti la reclamació en nom i representació seva, garantint-se d’aquesta manera una defensa jurídica professional.tristique nunc id ipsum venenatis, suscipit vulputate, neque. dolor accumsan ante.