Registro Patentes y Marcas

Nou cas d’èxit. Aconseguim que el nostre client recuperi la seva marca comercial

A inicis de l’any 2020, el nostre client va venir a les oficines de Girolex, molt angoixat, per explicar-nos que una botiga competidora directa en el mercat, havia registrat la seva marca a l’Oficina Espanyola de Patens i Marques.

Situació del nostre client

Resulta que el nostre client és propietari d’una coneguda botiga d’esports que porta oberta al públic més de 20 anys. La seva activitat principal és la reparació i venda de material esportiu d’un esport determinat.

La seva marca és molt coneguda en el sector, perquè patrocina a diferents entitats i també intervé en diferents esdeveniments en l’àmbit de Catalunya.

L’any 2019 el propietari d’una botiga del mateix esport i ciutat, registra la marca del nostre representat davant de l’Oficina de Patents i Marques amb el clar objectiu d’obstaculitzar l’activitat del seu competidor directe.

Assessorament i tasques dutes a terme

Davant d’aquest plantejament, l’equip d’advocats mercantilistes de Girolex, envia un requeriment extrajudicial a fi d’intentar solucionar el conflicte. Com que no vam obtenir resposta, s’interposa demanda davant del jutjat mercantil corresponent, exercint l’acció reivindicatòria prevista a l’article 2.2 de la Llei de Marques.

Durant el plet, i gràcies a l’estratègia i a l’abundant material probatori que es va practicar, es va poder demostrar la concurrència dels requisits legals que exigeix l’acció, per tal  que el legítim creador i propietari de la marca la pogués recuperar.

Acció reivindicatòria: concepte i pressupòsits

L’acció reivindicatòria és un mode especial d’adquirir la titularitat d’una marca que prèviament ha estat registrada per un tercer, a condició que aquest registre s’hagi sol·licitat amb frau en els drets d’algú altre o vulnerant una obligació legal o contractual.

Aquesta acció protegeix a aquells que han vist com un tercer registrava la seva marca per tal d’aprofitar-se de la reputació aliena i/o obstaculitzar la posició que ha guanyat dins del sector.

L’objectiu d’aquesta reivindicació és poder fer coincidir la realitat registral amb el millor dret extraregistral sobre el signe o marca.

Per tal que l’acció prosperi, cal demostrar, i això és el que va quedar palès a la fase judicial, que la marca ha sigut utilitzada anteriorment pel client i, a més, s’ha de provar que el tercer ha registrat la marca amb frau dels drets del demandant. Es considera que existeix frau de drets quan qui inscriu coneixia la titularitat de la marca i, tot i això, la va registrar.

Resultat i satisfacció del client

El resultat del procés, tal com hem anticipat, va ser que legítim propietari de la marca la va poder recuperar i el mateix jutjat va emetre manament al registre per tal que modifiqués la inscripció. A més a més, el demandant va ser condemnat a pagar les costes de tot el procés.

Com et podem ajudar?

Val a dir, que no totes les situacions són idèntiques i cal un bon assessorament previ per a afrontar el procés amb garantia,

GIROLEX ESPAI JURÍDIC sempre estarà a la seva disposició per qualsevol consulta o aclariment al respecte. Estarem encantats de poder ajudar-te i donar-te la tranquil·litat que et mereixes.

 

 

 velit, ipsum consectetur id, id commodo massa libero eget