Exoneració del deute

Nou cas d’èxit. Aconseguim l’exoneració de tot el deute de dues persones físiques

Iniciem un nou any i us desitgem a tots i totes molta salut i èxits. En el present article us volem explicar que l’equip de Girolex ha aconseguit dues resolucions judicials que exoneren la totalitat del deute contret per a dues persones físiques per un valor de 158.812,39 euros i l’altre de 139.436,49 euros respectivament.

Exoneració del deute dels nostres clients

El primer cas, es tracta d’una persona autònoma que va decidir emprendre una activitat en el sector de l’hostaleria. Per iniciar el seu negoci, va demanar una sèrie de préstecs bancaris per tal de poder adequar el local a l’activitat, així com per la compra del mobiliari i el producte necessari.

El negoci, però, no va anar com esperava, i no va tenir més remei que tancar amb un important deute bancari que no podia pagar. En data 13 d’agost de 2020, el Jutjat Mercantil núm. 1 de Girona, va dictar una interlocutòria on es concedia al nostre client, l’exoneració de tot el deute insatisfet.

El segon cas, es tracta d’una persona física que a l’any 2008 va demanar una hipoteca a una entitat financera i que, degut a la crisis immobiliària, no la va poder pagar.

La conseqüència va ser que no només va perdre el seu habitatge, sinó que li va quedar un deute pendent amb el banc de 139.436,50€. El passat 16 d’octubre de 2020, vam rebre la interlocutòria del Jutjat Mercantil núm. 1 de Girona, exonerant també al nostre client de tot el seu deute.

Així doncs, gràcies a l’estratègia i la tasca realitzada pels nostres advocats, aquestes dues persones poden tornar a començar sense cap deute.

La Llei de la segona oportunitat

Tal i com es va indicar en un article anterior, des de l’any 2015, existeix a Espanya un mecanisme legal que ofereix als particulars la possibilitat de superar una mala situació econòmica a través del benefici d’exoneració, que permet que determinats crèdits s’extingeixin i el deutor pugui iniciar de nou la seva activitat professional.

L’esmentat mecanisme va ser introduït pel Reial Decret 1/2015 de 27 de febrer i es el que és coneix com la “Llei de la segona oportunitat”.

L’objectiu de la llei, es donar a les persones físiques sobre endeutades, una segona oportunitat per poder emprendre de nou o començar de zero, malgrat trobar-se en una situació d’insolvència empresarial o personal.

Dit això, en els dos casos que avui comentem, es va iniciar un procediment extrajudicial on, a través d’un mediador concursal, es va intentar arribar a un acord de refinançament amb els deutors dels nostres clients.

Com que això no va ser possible, en tant que la majoria de creditors ni tan sols es van presentar, es va interposar la corresponent demanda de concurs de persona física.

Requisits per la concessió de l’exoneració del deute

El jutjat Mercantil núm. 1 de Girona, va declarar als nostres clients en concurs i, posteriorment, va dictar la interlocutòria d’exoneració degut a que va considerar acreditat que concorrien els requisits exigits per la Llei Concursal que son els següents:

  1. Que el deutor sigui persona natural.
  2. Que el concurs finalitzi per liquidació o insuficiència de massa (es a dir, que no hi hagi patrimoni per liquidar)
  3. I que el deutor sigui de bona fe.

 

Respecte a aquest últim requisit, per considerar que hi ha bona fe, s’ha d’acreditar que no es tenen antecedents penals, que no existeixin elements per declarar culpable el concurs, que el deutor hagi intentat l’acord extrajudicial de pagaments, que no s’hagi obtingut aquest benefici en els últims 10 anys, que no s’hagi rebutjat una oferta de treball adequada a la seva capacitat en els últims 4 anys i que s’hagi col·laborat amb l’administrador concursal.

Conclusions

Després de passar per enormes dificultats personals, ambdós clients poden tornar a començar de nou iniciant, sense deutes, els seus projectes personals i empresarials.

Val a dir, que no totes les situacions son susceptibles de ser sotmeses a la Llei de la segona oportunitat i és per això, que cal un bon assessorament previ per tal d’afrontar el procés amb garantia, en tant que no tots els deutes són exonerables i cal tenir en comptes situacions diverses com, per exemple, si existeixen avaladors amb patrimoni.

L’absència d’un bon assessorament, pot comportar que s’iniciï un procés que no té marxa enrere i que pot provocar conseqüències molt perjudicials.

Com et podem ajudar?

GIROLEX ESPAI JURÍDIC sempre estarà a la seva disposició per qualsevol consulta o aclariment al respecte. Estarem encantats de poder ajudar-te i donar-te la tranquil·litat que et mereixes.

 

 luctus fringilla Aliquam sit libero dapibus elementum nec ut leo. neque. id,