Saps en què consisteix el delicte de “phishing”?

La dependència desmesurada de la societat actual envers les noves tecnologies i la il·limitada quantitat d’informació personal que s’emmagatzema en aquestes ha provocat un notori increment dels delictes d’estafa informàtica.

En aquest context, destaca especialment la pràctica delictiva anomenada phishing. El phishing consisteix en l’obtenció fraudulenta de dades confidencials d’una determinada persona per a extreure’n un rèdit econòmic.

El modus operandi més habitual sol ser el de contactar a la possible víctima per mtijà del correu electrònic o via missatge de text, tot suplantant la identitat d’una persona jurídica i sol·licitant dades bancàries o els codis d’accés a les plataformes digitals per a posteriori, transferir diners a comptes bancaris aliens.

Els receptors d’aquestes transfarències reben el nom de “mules bancàries” i acosutmen a ser persones diferents que els autors materials de l’estafa informàtica.

L’article 249 del Codi Penal recull els delictes d’estafa informàtica, pels quals preveu una pena que oscil·la dels sis mesos als tres anys de presó.

 

GIROLEX sempre estarà a la seva disposició per qualsevol consulta o aclariment al respecte.

Estarem encantats de poder ajudar-te i donar-te la tranquil·litat que et mereixes.risus commodo Donec dapibus diam Praesent eget quis dolor. efficitur. mattis ipsum